Mer enn 50 til stede på årsmøtet

42 stemmeberettigete og minst 10 «medfølgere» på Fagerstrand Vels årsmøte på Absolutt Hyggelig torsdag 22. mars 2012.

kassererLine K Rødseth ble valgt til ny økonomileder. Valget ble den mest utfordrende saken, da valgkomitéen ikke hadde noen kandidat til dette vervet da møtet startet. Heldigvis lot Line seg overtale i full offentlighet, slik at årsmøtet kunne applaudere inn et fulltallig styre, som nå ser slik ut:

  • Jim Johnston, leder (ikke på valg)
  • Øyvind Kramer, sekretær (ikke på valg)
  • Line K Rødseth, økonomileder (ny)
  • Kyrre Hansen, styremedlem, leder brygge- og båtkomiteen (ikke på valg)
  • Per Kruse, styremedlem, leder strand- og miljøkomiteen (ikke på valg)
  • Arne Johansen, styremedlem, leder veikomiteen (ikke på valg)
  • Sture Dahl, varamedlem (ny)
  • Tom Holter, revisor (gjenvalg)

Valgkomité:

  • Lars Saunes (gjenvalg)
  • Christian Fog (ny)

Leder Jim Johnston
Leder Jim Johnston var forhindret fra å være til stede på årsmøtet, men ønsket velkommen gjennom en video vist på storskjerm. Han leste årsmeldingen, deretter overtok Øyvind Kramer ledelsen av årsmøtet. Synne Heivang ble valgt til referent.

Årsmeldingen og regnskapet for 2011 med revisors beretning ble godkjent.

Vei, vann og kloakk
Den store saken for Fagerstrand i år er arbeidet med å legge vann og kloakk i veiene.
Foreløpig er arbeidet godt i gang i Kikutvei, Sollivei og Bråtavei. Strandveien er planlagt påbegynt i de nærmeste ukene.
Kneika og Bekkefaret vil komme noe senere, de har blitt utsatt på grunn av protestene mot at Strandlia-prosjektet skulle bruke Bekkefaret og Kneika som adkomstvei. Nå har kommunen foreløpig stoppet prosjektet i påvente av ny utredning om adomstvei.

Når arbeidet er ferdig, blir veiene overtatt av kommunen, som blir ansvarlig for vedlikehold og snøbrøyting. Grunnen må «sette seg» før det kan asfalterers, så det  kan ta litt tid. Det kom flere kommentarer med ønsker og krav om bedre jobbing på noen av veiene.

Stranda
Toalettet på stranda har blitt betydelig forsinket, og det er ikke helt klart om Nesodden kommune får satt det opp til (denne) sommeren. Kommunen gjorde i fjor en god jobb med å drenere grøntområdet på stranda, slik at det ble bedre gress.
Dugnad på stranda er 26. mai – med mat og drikke.

Båtanlegget
Fjoråret var tøft værmessig, og det ble skader på 4-5 båter samt at en båt sank i uværet. Kyrre Hansen la fram en idé om nytt båtanlegg og en plan for hvordan det i første omgang kan utredes for å få svar på kostnader, hvilke godkjenninger og krav som stillles fra kommunen og miljøvernmyndigheter og hvilke behov og ønsker velmedlemmene har.

Vannkvalitet i sjøen
Mange velmedlemmer har en klar oppfatning av at vannkvaliteten i Fagerstrandbukta er endret etter at steinmoloen er bygget. Vannet er mindre salt, bunnen er mer gjørmete, det gror mer gress og det er mer alger i vannet. Det pekes på at det er svært redusert vanngjennomstrøming, slik at vannet blir mye mer stillestående.
Styret vil følge dette tett for å sikre at de planer for moloutbyggingen som er laget for å sikre vannkvaliteten blir etterlevd.

Ny renovasjonsordning
Det blir innført en «lett» kildesortering, som medfører at vi får to søppeldunker; én til papir og en til restavfall.

Karin Stene KnudsenTakk til Karin Stene Knudsen og Halvor Løken for deres mangeårige jobber i styret!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.